یافتههای نظرسنجی بلومبرگ نشان داد تولید نفت اوپک در ماه میلادی گذشته در شرایطی که عرضه ایران در آستانه بازگشت تحریمهای آمریکا محدود شده است، افزایش پیدا کرد.
نماینده ایران در اوپک گفت: حذف کامل صادرات نفت ایران برای آمریکا دشوار خواهد بود زیرا بازار نفت دچار محدودیت عرضه است و تولیدکنندگان رقیب نمیتوانند این کسری را جبران کنند.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: بازار جهانى نفت در دنیاى کنونى سخت پیچیده شده است. عوامل مهم ساختارى و فراساختارى و ژئوپلیتیکى بازار را تحت تاثیر قرار دادهاند از همین رو کلیه بازیگران در هر دو سوى بازار لازم است همکارى کنند.
اوپک در گزارش ماهیانه جدید خود به نقل از منابع ثانویه اعلام کرد، میزان تولید نفت ایران در ماه جولای با ۵۶ هزار و ۳۰۰ بشکه کاهش نسبت به ماه ژوئن به ۳ میلیون و ۷۳۷ هزار بشکه در روز رسیده است.
پایبندی اوپک و غیراوپک به توافق کاهش تولید نفت که در ماه مه (اردیبهشت-خرداد) ۱۴۷ درصد بود در ماه ژوئن(خرداد - تیرماه) به ۱۲۰ درصد کاهش یافت در حالی که قرار بود این میزان افت به ۱۰۰ درصد برسد.
بر اساس آخرین گزارش ماهانه اوپک، عربستان سعودی با تولید روزانه ۱۰ میلیون و ۴۲۰ هزار بشکه در صدر لیست تولیدکنندگان نفت اوپک ایستاده و طبق آمار منابع ثانویه، تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۵ عضو است، در ژوئن مجموعا به ۳۲.۳۳ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۷۳ هزار بشکه در روز نسبت به ماه پیش از آن افزایش داشت.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیشبینی کرد ،جهان در سال آینده متقاضی ۳۲.۱۸ میلیون بشکه در روز نفت اوپک خواهد شد که ۷۶۰ هزار بشکه در روز کمتر از سال میلادی جاری است.
وزیر نفت عمان گفت: در جلسه کمیته نظارت بر توافق جهانی کاهش عرضه که امروز با حضور ایران برگزار میشود، درباره احتمال تغییر میزان سطح توافق کاهش تولید پس از نوامبر۲۰۱۸ تصمیم گیری خواهد شد.
به گفته منابع آگاه، روسیه قصد دارد پیشنهاد کند که اوپک و متحدانش مجاز خواهند بود به سطح تولید خود در اکتبر سال ۲۰۱۶ بازگردند و عمده توافق کاهش تولید در مدت سه ماه خاتمه پیدا کند.
بر اساس یک نظرسنجی بلومبرگ، اوپک احتمالا بر اختلافات داخلی چیره شده و در نشست رسمی هفته آینده خود با افزایش تولید به منظور مهار رشد بیرویه قیمتها موافقت خواهد کرد.
اوپک در بولتن آماری سالانه خود اعلام کرد ذخایر نفت قطعی جهانی ۰.۴ درصد در سال ۲۰۱۷ نسبت به سطح ۲۰۱۶ کاهش یافته و به ۱.۴۸۳ تریلیون بشکه رسید و ذخایر گاز ۰.۲ درصد رشد کرد و به ۱۹۹.۴ تریلیون مترمکعب رسید.
معماران توافق نفتی اوپک و غیراوپک در واکنش به نگرانیهای بازار نسبت به کمبود احتمالی عرضه، اخیرا اعلام کردهاند تسهیل محدودیتهای تولید، گزینهای است که در نشست رسمی این تولیدکنندگان در ماه جاری مورد بحث قرار خواهد گرفت.