پایبندی اوپک و غیراوپک به توافق کاهش تولید نفت که در ماه مه (اردیبهشت-خرداد) ۱۴۷ درصد بود در ماه ژوئن(خرداد - تیرماه) به ۱۲۰ درصد کاهش یافت در حالی که قرار بود این میزان افت به ۱۰۰ درصد برسد.
بر اساس آخرین گزارش ماهانه اوپک، عربستان سعودی با تولید روزانه ۱۰ میلیون و ۴۲۰ هزار بشکه در صدر لیست تولیدکنندگان نفت اوپک ایستاده و طبق آمار منابع ثانویه، تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۵ عضو است، در ژوئن مجموعا به ۳۲.۳۳ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۷۳ هزار بشکه در روز نسبت به ماه پیش از آن افزایش داشت.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیشبینی کرد ،جهان در سال آینده متقاضی ۳۲.۱۸ میلیون بشکه در روز نفت اوپک خواهد شد که ۷۶۰ هزار بشکه در روز کمتر از سال میلادی جاری است.
وزیر نفت عمان گفت: در جلسه کمیته نظارت بر توافق جهانی کاهش عرضه که امروز با حضور ایران برگزار میشود، درباره احتمال تغییر میزان سطح توافق کاهش تولید پس از نوامبر۲۰۱۸ تصمیم گیری خواهد شد.
به گفته منابع آگاه، روسیه قصد دارد پیشنهاد کند که اوپک و متحدانش مجاز خواهند بود به سطح تولید خود در اکتبر سال ۲۰۱۶ بازگردند و عمده توافق کاهش تولید در مدت سه ماه خاتمه پیدا کند.
بر اساس یک نظرسنجی بلومبرگ، اوپک احتمالا بر اختلافات داخلی چیره شده و در نشست رسمی هفته آینده خود با افزایش تولید به منظور مهار رشد بیرویه قیمتها موافقت خواهد کرد.
اوپک در بولتن آماری سالانه خود اعلام کرد ذخایر نفت قطعی جهانی ۰.۴ درصد در سال ۲۰۱۷ نسبت به سطح ۲۰۱۶ کاهش یافته و به ۱.۴۸۳ تریلیون بشکه رسید و ذخایر گاز ۰.۲ درصد رشد کرد و به ۱۹۹.۴ تریلیون مترمکعب رسید.
معماران توافق نفتی اوپک و غیراوپک در واکنش به نگرانیهای بازار نسبت به کمبود احتمالی عرضه، اخیرا اعلام کردهاند تسهیل محدودیتهای تولید، گزینهای است که در نشست رسمی این تولیدکنندگان در ماه جاری مورد بحث قرار خواهد گرفت.
با گذشت یک هفته از زمانی که عربستان سعودی و روسیه آمادگی خود را برای در پیش گرفتن یک سیاست جدید برای افزایش تولید نفت اعلام کردند، وزیران انرژی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت قصد دارند روز شنبه برای گفت و گو درباره مسائل اوپک دیدار کنند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش اخیر خود بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران را به عوامل مخرب رشد اقتصادی جهان افزود و هشدار داد، سیاست های تجاری این کشور و تحریم های آن علیه ایران و روسیه تا حدودی چشم انداز رشد اقتصاد جهانی را به خطر می اندازد.
رکوردزنی دوباره پایبندی به توافق اوپک، احتمال بازگشت سطح تولید جهانی به میزان ۲۰۱۶ میلادی و امضای توافقنامه گازی میان روسیه و ترکیه برای ادامه ساخت ترک استریم از جمله مهمترین اخبار نفتی جهان در ۲۴ ساعت گذشته بود.
میانگین قیمت نفت خام سبک ایران در هفته منتهی به ۱۸ مه ( ۲۸ اردیبهشتماه) با ۲ دلار و ۸۱ سنت افزایش به ۷۶ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه رسید که بیشترین رشد قیمت را در میان انواع نفت های شاخص داشته است.
منابع آگاه در اوپک گفتند، به دلیل نگرانی ها از کاهش عرضه نفت ایران و ونزوئلا و همچنین پس از ابراز نگرانی آمریکا مبنی بر رشد بیش از حد قیمت نفت، اوپک ممکن است در ماه آینده میلادی تصمیم به افزایش تولید خود بگیرد.